Ship of foolsVägen mot undergången roligast utan ord

Jesper Söderblom, Hannah Alem Davidson och Victoria Olmarker i ”Ship of fools”.
Jesper Söderblom, Hannah Alem Davidson och Victoria Olmarker i ”Ship of fools”. Foto: Ola Kjelbye

De blandar Platon med Nya Karolinska sjukhuset. Mycket är roligt när den mångkunniga duon Carina Reich och Bogdan Szyber tar sig an undergången, men den sceniska situationen överröstas av alla idéer och exempel och skärpan avtar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Väldigt många saker är det på scenen, som ett paradis till rekvisitaförråd på en barnteater. Med ”Ship of fools” skriver performancekonstens kända duo Carina Reich och Bogdan Szyber in sig i en lång tradition av bakom-scenen-teater. Ännu längre är den litterära tradition av undergångsvisioner och resor mot avgrunden som de plockar från.

Det börjar väldigt roligt med att vi får se hur ensemblen ljudsätter en resa till havs, som vi hör den osynliga Marie Delleskog läsa om. Victoria Olmarker, Hannah Alem Davidson och Jesper Söderblom flänger omkring i rummet, öser vatten, slår på lock, blåser i rör, prasslar med stora påsar och skapar en levande radioteater, som man säkert kan avnjuta blundande. För det mesta fungerar de utmärkt tillsammans, trots den jäktiga situationen, men till sist krockar de och sändningen/inspelningen avbryts.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons