Annons

Våg av intrång på gårdar – salmonella sprids

Palle Borgström, ordförande för Lantbrukarnas riksförbund, är orolig över den våg av intrång som sker på gårdar i Skåne just nu. Arkivbild.
Palle Borgström, ordförande för Lantbrukarnas riksförbund, är orolig över den våg av intrång som sker på gårdar i Skåne just nu. Arkivbild. Foto: Tore Meek/NTB/TT

Lantbrukare i södra Sverige, framför allt i Skåne, utsätts just nu för en rad intrång av djurrättsaktivister. Detta sker samtidigt som fyra gårdar har drabbats av salmonella. LRF kräver nu att polisen ska ta detta på allvar.

Under strecket
Petronella Uebel / TT
Publicerad

– Vi är i ett läge där det pågår ganska mycket olagliga aktiviteter från djurrättsaktivister som drabbar våra medlemmar. Problemet är att polis och rättsväsende är så långsamma att reagera, säger Palle Borgström, ordförande för Lantbrukarnas riksförbund, LRF.

I ett brev till rikspolischef Anders Thornberg beskriver LRF djuraktivisternas agerande som ett hot mot livsmedelsproduktionen och mot demokratin, eftersom lantbrukare som uttalat sig om att straffvärdet för bland annat intrång mot djurhållare ska skärpas tystas.

Annons
Annons
Annons