Annons

Vådaskott under Hollandes tal skadar två

Frankrikes president François Hollande (nummer två från höger) i samband med att han håller rett tal för att inviga en ny snabbtågslinje. Under talet skjuter en säkerhetspolis ett vådaskott som skadar två personer lindrigt.
Frankrikes president François Hollande (nummer två från höger) i samband med att han håller rett tal för att inviga en ny snabbtågslinje. Under talet skjuter en säkerhetspolis ett vådaskott som skadar två personer lindrigt. Foto: Yohan Bonet AP/TT

Ett skott har avfyrats mitt under ett tal av president François Hollande i staden Villognon i västra Frankrike. Hollande var inbjuden att inviga en ny snabbtågslinje Enligt uppgifter i Le Parisien handlar det om en säkerhetspolis ur elitstyrkan som av misstag avfyrat ett skott.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

François Hollande. Arkivbild.

Foto: Christophe Petit Tesson /AP/TTBild 1 av 1

François Hollande. Arkivbild.

Foto: Christophe Petit Tesson /AP/TTBild 1 av 1
François Hollande. Arkivbild.
François Hollande. Arkivbild. Foto: Christophe Petit Tesson /AP/TT

Den lokala tidningen SudOuest skriver att prickskytten ska ha varit positionerad på taket ett par hundra meter från det avspärrade område där Hollande med andra inbjudna och inbjudna medier befann sig. Två personer som arbetade vid arrangemanget skadades lindrigt. Enligt tidningen snuddade kulan vaden på den ena personen och stannade i den andre personens ben. Enligt samma tidning ska skottet ha gått av då skytten velat byta kroppsställning.

Annons
Annons
Annons