X
Annons
X
Recension

En borgerlig entropi Vad som helst kan hända – tyvärr

Andrés Stoopendal lastar sin poetiska prosa full av platser, möjligheter och referenser till erotik, brutalitet och statusladdad kultur. Men var finns meningen med allt detta, undrar Måns Wadensjö.

Andrés Stoopendaal är född 1981 och bor i Göteborg. Han har arbetat som kritiker och redaktör på bland annat Ord & Bild. Foto: Daniel Wirgård

Andrés Stoopendaal debuterade 2012 med den uppmärksammade romanen ”Maskerad”, som också nominerades till Borås Tidnings debutantpris. När han nu utkommer med sin tredje bok, ”En borgerlig entropi”, ligger han lika nära prosan som poesin. Titeln är hämtad från den italienske regissören Pier Paolo Passolini, men den som väntar sig en direkt konfrontation med den ekonomiska eller politiska borgerligheten kommer att bli besviken.

Snarare är den nya boken är en samling av olika röster, som talar om händelser som utspelar sig i olika och bara ibland nämnda delar av världen; ibland befinner vi oss i Berlin, ibland i Sverige och ibland någon helt annanstans.

Andrés Stoopendaal är född 1981 och bor i Göteborg. Han har arbetat som kritiker och redaktör på bland annat Ord & Bild.

Foto: Daniel Wirgård Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X