Annons

Vad ska du göra som medieutredare?

HALLÅ DÄR! Anette Novak, vd för statliga IT- och designforskningsinstitutet Interactive Institute Swedish ICT och tidigare chefredaktör på Norran, som blir regeringens nya mediepolitiska utredare.

Under strecket
Publicerad

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, till höger, presenterar den särskilde utredaren för utredningen En mediepolitik för framtiden, Anette Novak. Novak ska analysera behovet av nya mediepolitiska insatser när presstödet i dess nuvarande form upphör.

Foto: JESSICA GOW/TT

Anette Novak presenteras av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke som den särskilde utredaren för utredningen En mediepolitik för framtiden. Novak ska analysera behovet av nya mediepolitiska insatser när presstödet i dess nuvarande form upphör.

Foto: JESSICA GOW/TT

– Jag ska i en första del leda arbetet med en bred omvärldsanalys av medielandskapet och dess relation till demokratin. I en andra fas ska jag komma med förslag på nya medpolitiska verktyg, det vill säga nya insatser och åtgärder med skattefinansiering för att - via demokratin - stärka demokratin.

Det är bråttom?

Annons
Annons
Annons