Annons

Janerik Larsson:Vad kommer efter det brittiska parlamentsvalet?

En gång chefredaktör för The Spectator
En gång chefredaktör för The Spectator Foto: Aaron Chown

Svar: det vet ingen men å andra sidan är det ju inte så långt till den 12 december. Men man kan ju få idéer genom att läsa. Jag var i London tidigare i veckan och läste brittiska tidningar och tidskrifter mer grundligt än annars. Det beror på att jag inte har prenumerationer på alla så nu blev det tillfälle att köpa lösnummer.

Under strecket
Publicerad

New Statesman har jag av och till prenumererat på i decennier. Nu gör jag det igen och den bjuder på högst omväxlande läsning. Kopplingen till ”vänstern” är i huvudsak lagd på hyllan och en av NS:s viktigaste skribenter är John Gray som lyckats skapa en egen position i engelsk samhällsdebatt.

Jag minns honom när han var en av den nya liberalismens främsta förespråkare. Det är han verkligen inte längre, men han är inte lätt att sätta en etikett på men inte är han en vänsterman. Hans senaste artikel pryder tidskriftens första sida (25 - 31 oktober) och handlar om Storbritanniens usla politiska situation. THE BROKEN STATE, den trasiga staten, är försedd med underrubriken BRITAIN’S DESCENT INTO POLITICAL WARFARE. Grays berättelse om det brittiska politiska förfallet och det rådande politiska krigstillståndet är som så oändligt mycket av brittisk samhällsdebatt präglat av inbördeskriget om Brexit.

Annons
Annons
Annons