X
Annons
X
Recension

jag kommer att hålla ut alla mina händer fingrar sa jag och föll medan jag sa det Vad kan driva oss vidare efter en brusten relation?

Marie Norin skriver om en separation, om barn, om hemmet och om den sjukhusmiljö som funnits närvarande även i hennes tidigare böcker. En undersökning som växer med varje genomläsning, skriver Jesper Olsson om en diktsamling med en ovanligt lång titel.

Marie Norin är född 1967 i Malmö. Hon har sedan debuten 1996 givit ut ett tiotal böcker, såväl diktsamlingar som kortprosa samt ett antal barnböcker. Foto: Sara Mac Key
Läs mer om Vinterns böcker 2018–2019

Det är något med händer, med den ömhet de kan väcka, med de handlingar de utför och lovar att utföra. Och de tycks alltid uppvisa spår – av tid, liv, arbete, kärlek. 

I Marie Norins senaste diktsamling åkallas både händer och fingrar redan i den långa, slingrande titeln, som på omslaget flätats in i en mer omfattande text, vilken sedan, i en 80 sidor lång svit, ska utvecklas till ett varierat och laddat flöde av ord om uppbrott, förlust och omvandling.

Marie Norin är född 1967 i Malmö. Hon har sedan debuten 1996 givit ut ett tiotal böcker, såväl diktsamlingar som kortprosa samt ett antal barnböcker.

Foto: Sara Mac Key Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X