X
Annons
X
Debatt

Vad gör en högerextrem sångare i en svensk skola?

En sångare kopplad till den turkiska högerextrema och ultranationalistiska rörelsen Grå vargarna håller konsert i den muslimska skattefinansierade Al-Azharskolan på fredag. Det rimmar illa med den svenska läroplanens antirasistiska mål, skriver Kurdo Baksi, författare och opinionsbildare.

De turkiska högerextrema och ultranationalistiska Grå vargarnas officiella musikansvarige och hovsångare Mustafa Yıldızdoğan, ger på fredag den 11 maj en konsert i aulan där jag som gymnasist hade biroller i "Lysistrate" och "Karlsson på taket". Min gamla skola, S:t Jacobi gymnasium, lades ner 2002 och aulan är idag en del av Vällingby teater som tillhör den religiösa muslimska Al-Azharskolan. En skola som allt oftare orsakar svarta rubriker: "Håller bön på lektionstid", "Al-Azharskolan tvingar flickorna längst bak i bussen", "Tidigare förskolechef på Al-Azharskolan: ’Könsuppdelningen har pågått flera år’".

Och så sent som den 22 april gästades skolan av den våldsbejakande, islamistiska, västfientliga, antisemitiska, antifeministiska och homofoba organisationen Millî Görüş, vars slutliga mål är att införa kalifat och sharia jorden runt (vilket jag skrev om i SvD 18/4).

Arkivbild. Från en demonstration i München. Flaggan visar Grå vargarnas emblem.

Foto: Michael Trammer/IBL Bild 1 av 4

Den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby har fått mycket kritik på senare tid.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 2 av 4

Arkivbild. Demonstration med anhängare till MHP och Grå vargarna.

Foto: Staton Winter/IBL Bild 3 av 4

Rastschema på den kritiserade muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X