Annons

Vad får vi för pengarna i Almedalen?

Driftiga krögare, Svenskt Näringsliv och Region Gotland samarbetade och möjliggjorde allmän fotbollsfest på Stora Torget i Visby under kvartsfinalen.
Driftiga krögare, Svenskt Näringsliv och Region Gotland samarbetade och möjliggjorde allmän fotbollsfest på Stora Torget i Visby under kvartsfinalen. Foto: Henrik Montgomery/TT
Under strecket
Publicerad

Ni vet, jag är en gammal kvinna. Åtminstone i Almedalensammanhang. I snart två decennier har jag varit här. Som Muf-ordförande fick jag min uppmärksamhet i t-shirten ”Dom kallar oss Thatchers”. Storögda gick vi omkring på vad som redan då kallades ”politikens Kiviks marknad” och tyckte det var något oerhört som ägde rum, över 90 seminarier på en enda vecka!

Tillväxten av arrangemanget har stått sig. Helt tvärsäkert konstaterade jag när mängden seminarier övergått 300 att det nu hade nått kulmen; mer kunde det inte bli. Så där har det hållit på, och jag har fått fel, år efter år. Med små hack i kurvan har utvecklingen ändå varit entydig, och i år 2018 var 4 217 evenemang anmälda.

Annons
Annons
Annons