Annons

Vad döljer Filippa Reinfeldt?

SJUKA FÅR DET SÄMRE. Pengarna flyttas från fattiga förorter med många sjuka invånare till innerstaden och välbärgade villaområden med friskare invånare. Tydligare kan knappast den cyniska klasspolitik som Vårdval Stockholm innebär illustreras, skriver oppositionslandstingsråden Ingela Nylund-Watz och Dag Larsson .

Under strecket
Publicerad

Idag presenteras den första utvärderingen av Vårdval Stockholm. Det ansvariga landstings­rådet, moderaten Filippa Reinfeldt, har under hela våren hän­visat kritik mot Vårdval Stockholm till den utvärdering som nu ska komma. Och att de borgerliga partierna därefter kan tänka sig att eventuellt göra förändringar i ersättningssystemet. Men av de stora planerna på utvärdering verkar det nu inte bli så mycket kvar.

I början av februari utlovades att den första utvärderingen skulle innehålla en konsekvensbeskrivning för de 15 vårdcentraler som drabbats värst av Vårdval Stockholm: Flemingsberg, Vibblaby, Skärholmen, Lina Hage, Hovsjö, Jordbro, Geneta, Alby, Hallunda, Fornhöjden, Vårby, Järva, Tensta, Rinkeby och Fittja.

Annons
Annons
Annons