Vad är våra barns liv värda?

Vaccinationen mot svininfluensan gav våra barn narkolepsi, en livslång och svår sjukdom. Våra barn har offrats för att Sveriges befolkning inte skulle få svininfluensa. Vi kräver att staten nu tar fullt ekonomiskt och medicinskt ansvar för våra barn – i all framtid, skriver sex föräldrar i Narkolepsiföreningen.

Under strecket
Publicerad

Vi föräldrar tog vårt ansvar och lät vaccinera våra barn. Nu vill vi att regeringen tar sitt ansvar och tryggar våra narkolepsidrabbade barns framtid, skriver sex föräldrar som sitter i styrelsen för Narkolepsiföreningen.

Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX
Annons

För två år sedan genomförde svenska staten den största vaccinationskampanjen någonsin i Sverige. En kampanj som innebar massvaccination av svenska befolkningen mot svininfluensa.

Vi föräldrar tog då vårt ansvar, vi lät vaccinera våra barn. I dag två år senare vet vi att våra barn och ungdomar, minst 150 stycken, drabbats av narkolepsi till följd av vaccinationen med Pandemrix. En livslång sjukdom med mycket svåra symtom och komplicerad medicinering. De senaste två åren har vi föräldrar fått besked och erfarenheter som vi aldrig tidigare kunnat föreställa oss.

Annons
Annons
Annons