Vaccinationstider går förlorade i Stockholm

”Det finns gott med tider att boka för den som är i rätt åldersgrupp”, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.
”Det finns gott med tider att boka för den som är i rätt åldersgrupp”, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Flera vaccinationsmottagningar ekar tomma under påskhelgen. Detta trots ökad smittspridning – och personal som står redo med sprutor fyllda av vaccinet från Astra Zeneca.

Under strecket
Publicerad
Annons

Efter det tillfälliga stoppet av vaccinet från Astra Zeneca, som pågick under två veckor medan eventuella kopplingar mellan vaccinet och blodproppar undersöktes, finns nu stora lager med vaccinet i Region Stockholm. Men trots att Astra Zenecas vaccin fått grönt ljus igen står flera vaccinationsmottagningar i regionen och väntar på att det ska komma folk under påskhelgen.

Vid klockan åtta på långfredagsmorgonen var cirka 1 600 tillgängliga vaccinationstider under helgen, framförallt i Täby och på Sabbatsbergs sjukhus, fortfarande inte bokade. Sedan dess har bokningar fyllts på enligt presstjänsten på Region Stockholm, men i vilken utsträckning är oklart.

Annons
Annons
Annons