Annons
X
Annons
X

V-ordförande avgår efter hot mot Billström

Ung Vänsters ordförande i Luleå, Christoffer Hurtig, lämnar alla sina uppdrag efter att ha hotat migrationsminister Tobias Billström (M) på Twitter. Det säger förbundssekreterare Hanna Cederin till SvD.se.

Migrationsminister Tobias Billström.
Migrationsminister Tobias Billström. Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Den 11 mars skrev Christoffer Hurtig, som är ordförande för Ung Vänster i Luleå, på Twitter: ”Jag skulle vilja skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädja mig den dagen han dör”. Sent i går kväll, sedan inlägget uppmärksammats i sociala medier, fick Ung vänsters ledning kännedom om kommentaren.

– Jag tyckte att det var väldigt allvarligt, säger Hanna Cederin, förbundssekreterare i Ung Vänster.

Nu på morgonen har ungdomsförbundets verkställande utskott haft ett extrainkallat möte.

Annons
X

– Vi har beslutat att uppmana honom att lämna alla sina uppdrag med omedelbar verkan, och att gå ut med en offentlig ursäkt. Jag har varit i kontakt med honom, och han har accepterat detta, säger Hanna Cederin.

– Vi tycker att det här är ett väldigt allvarligt uttalande, som står i direkt motsättning till det som Ung Vänster står för. Då kan man heller inte vara representant hos oss, fortsätter hon.

Inlägget där Tobias Billström hotas finns inte kvar på Christoffer Hurtigs Twitter-konto. Nu på morgonen skriver han ”Kommentaren om Tobias Billström är givetvis ett mycket svart skämt” och ”Jag ber om ursäkt ifall det har verkat vara något annat”.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  SvD. se har sökt Christoffer Hurtig, utan framgång. ”Mobilbatteriet är slut”, twittrar han.

  Hotet mot Tobias Billström är polisanmält, och handläggs av Säpo, enligt Expressen.

  Annons
  Annons
  X

  Migrationsminister Tobias Billström.

  Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X