Annons

Göran Eriksson:V och SD plötsligt tillsammans – utan politiska förkläden

Det är nog överraskande – och lite generande – för den blivande V-ledaren Nooshi Dadgostar att hittills bara Sverigedemokraterna har nappat på hennes initiativ, skriver Göran Eriksson.
Det är nog överraskande – och lite generande – för den blivande V-ledaren Nooshi Dadgostar att hittills bara Sverigedemokraterna har nappat på hennes initiativ, skriver Göran Eriksson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Motpolerna V och SD är hittills ensamma om att vilja stoppa förslaget om sänkta arbetsgivargifter för unga. Och på regeringssidan räknar man kallt med att Moderaterna inte ska våga stoppa en skattesänkning som Svenskt Näringsliv vill ha.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Det är ingen överraskning att Vänsterpartiet söker allierade mot budgetförslaget om lägre arbetsgivaravgifter för ungdomar. I våras stoppade en riksdagsmajoritet bestående av Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ett liknande regeringsförslag.

Det ”vänsterkonservativa blocket” skakade då om regeringen och januaripartierna: deras gemensamma budget visade sig inte alls vara osårbar. Och lika oroad som man blev på regeringssidan, lika mycket förhöjdes livskänslan i oppositionen, från Vänsterpartiet till Sverigedemokraterna.

Annons
Annons
Annons