V och mp vill in i regeringskansliet

Fler egna tjänstemän i regeringskansliet. Det kräver både vänsterpartiet och miljöpartiet i den pågående utvärderingen av samarbetet. Men några stora utökningar kan det inte bli tal om, enligt Sten Olsson, statssekreterare i statsrådsberedningen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Samarbetet mellan regeringen, miljöpartiet och vänsterpartiet fortsätter fram till valet 2006. Så långt är Göran Persson, Lars Ohly och Peter Eriksson överens.
Men samarbetspartierna vidhåller sitt missnöje med formerna. De känner sig dåligt informerade och är kritiska till att de kopplas in för sent i beslutsprocessen. Den pågående utvärderingen måste leda till fler egna tjänstemän i regeringskansliet, lyder det krav som framfördes till statsministern på onsdagskvällen.
Längst går vänsterpartiet, som enligt vad SvD erfar vill att politiskt sakkunniga ska flytta in på alla departement som omfattas av samarbetet.

– Regeringen förfogar över tusentals tjänstemän. Det krävs att vi också har rimliga resurser att använda oss av, säger vice ordförande Ingrid Burman, som inte vill kommentera det exakta budet.
Även miljöpartiet har lyft frågan om en ”justering av tjänsterna”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons