V-ledaren kräver snabbtåg snarast möjligt

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt krävde satsningar på snabbtåg mellan storstäderna och utbyggnad av kustbanor i Norrland när han sommartalade i Döbelns Park i Umeå.
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt krävde satsningar på snabbtåg mellan storstäderna och utbyggnad av kustbanor i Norrland när han sommartalade i Döbelns Park i Umeå. Foto: Patrick Trägårdh/TT

Vänsterpartiet kräver en satsning på höghastighetsbanor för tåg mellan storstäderna samt utbyggnad av kuststräckor i Norrland snarast möjligt.

V-ledaren Jonas Sjöstedt undrar varför regeringen aldrig kommer till skott.

Under strecket
Lars Larsson / TT
Publicerad
Annons

– De drar fötterna efter sig, de inser inte vilket akut läge det är (för klimatet), sade Jonas Sjöstedt efter sitt sommartal i Döbelns park i Umeå.

I talet, inför ett par hundra åhörare i fint sensommarväder, var Sjöstedts huvudspår klimatsatsningar. Det gäller då särskilt krav på att göra verklighet av planerna på höghastighetsbanor mellan Stockholm och Göteborg och Stockholm och Malmö. Men det räcker inte, anser han, inte minst för att människor måste känna att det är viktigt för hela landet. Därför vill V också se att dubbelspår byggs mellan Gävle och Härnösand och att Norrbotniabanan mellan Umeå och Luleå tidigareläggs.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons