Annons

Björklund "starkt kritisk" till M:s utspel

Centerpartiets ledare Annie Lööf anser att frågan om ordförandeposter till SD i utskotten inte längre är aktuell. Arkivbild.
Centerpartiets ledare Annie Lööf anser att frågan om ordförandeposter till SD i utskotten inte längre är aktuell. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Både Centern och Liberalerna meddelar att frågan om ordförandeposter till SD i riksdagsutskotten inte längre är aktuell.

Liberalernas Jan Björklund är starkt kritisk till hur Moderaterna hanterat frågan – men Tobias Billström (M) säger att beskedet inte handlade om att komma överens med SD.

Under strecket
TT
Publicerad

Utskotten är centrala i riksdagsarbetet och behandlar de lagförslag som sedan röstas om i riksdagen. Sverigedemokraterna har representanter i alla 15 utskotten, men ingen ordförande eller vice ordförande. Tidigare har dessa poster fördelats inom de traditionella blocken.

På torsdagen publicerade SVT uppgifter om att Alliansen hade svängt i frågan och var beredd att ge SD ordförandeposter i utskotten. Men nu säger både Jan Björklund (L) och Annie Lööf (C) att frågan är död.

Annons
Annons
Annons