X
Annons
X

V-förslag gör fler unga arbetslösa

Det är helt obegripligt hur ett parti som hävdar att de värnar om ungdomar och som vill minska utanförskapet kommer med förslaget att helt förbjuda bemanningsföretag. Det skriver Marcus Andersson och Fredrick Carlsson, grundare av bemanningsföretaget Framtiden.

Under helgen beslutade riksdagspartiet Vänsterpartiet att driva frågan om att förbjuda bemanningsföretag. Mycket har sagts om detta sedan kongressen tog beslutet och många är de röster som höjts för att belysa hur oansvarigt och orimligt detta krav är. Det är i vår värld helt obegripligt hur ett parti som hävdar att de värnar om ungdomar och som vill minska utanförskapet kommer med förslaget att helt förbjuda bemanningsföretag.

Det är sedan tidigare känt att Sverige har, om man jämför med stora delar av Europa, stora problem med att få ut ungdomar och invandrare på arbetsmarknaden. Detta har bland annat Vänsterpartiet varit noga med att påpeka under en längre tid. Nu vill man, utan att föreslå några som helst seriösa alternativ, dra undan benen på dessa grupper ännu mer.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X