V: Fler med hög inkomst ska betala statlig skatt

Vi kan nu presentera två förändringar av skatterna som vi har kommit överens med regeringen om. Det är viktiga förändringar som leder till 3 miljarder kronor mer till vår gemensamma välfärd och som minskar klyftorna, skriver Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson, Vänsterpartiet.

Under strecket
Publicerad

Det kan inte vara meningen i ett välfärdsland som Sverige, att den som är sjuk ska betala mest i skatt vid samma inkomst, skriver Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson.

Foto: Janerik Henriksson/TT, Lars Pehrson
Annons

Sverige är som starkast när vi för en politik som gynnar de många och inte bara de som har allra mest. Högern presenterar förslag efter förslag som sänker vanliga människors löner, höjer hyrorna och som samtidigt ger de med stora villor och hus vid havet sänkta skatter och flera avdrag. Vi vill tvärtom ha en ekonomisk politik för jämlikhet där fler är med och bidrar till vårt gemensamma.

Ett samhälle där den som blir av med jobbet inte behöver gå från hus och hem under den tid som det tar att hitta ett nytt jobb. Ett där den som blir gammal och skröplig kan få komma ut regelbundet och höra fågelsången och känna doften av vår.

Annons
Annons
Annons