Utvisningarna fällde Södertälje i derbyt

Det gick hett till när två av elitseriens just nu hetaste lag startade om elitserien: Södertälje föll mot Djurgården med 1-2 (0-1, 1-1, 0-0) inför säsongens största publik, 6 510, i Scaniarinken.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var en rättvis Dif-seger. Djurgårdsspelarna var snabbare och stod upp bättre i närkamperna medan ojusta reparationer av slarvigt försvarsspel kostade SSK utvisningar: båda Dif-målen gjordes i numerära överlägen. Mikael Johansson slog in 0-1 när SSK:s Joakim Eriksson var på väg in från utvisningsbåset, och Nichlas Falk styrde in 1-2 med Lubomir Sekeras på botbänken nästan direkt efter Robert Dömes vackra kvitteringsmål för SSK.
SSK-tränaren Timo Lahtinen var ordentligt förbannad på domaren Ulf Rönnmark:

– Vi fick ingen ärlig chans. Två lag som gjorde samma saker, och bara ett lag som fick utvisningar. Det kändes inte bra.
Ett rejält självmål av Lahtinen. Rönnmark gjorde en med beröm godkänd insats: det är alltför sällan en elitseriedomare låter spelarna sköta det fysiska och bara tar ut för spelförstörande regelbrott. Nio av 13 utvisningar kom för slashing, interference, hakning och fasthållning.
Men Lahtinen kritiserade inte alla utvisningar: när SSK pressade på i slutminuterna för att få en tekning
i Dif-zon och kunna ta ut målvakten, åkte Teemu Riihijärvi ut för tripping. Det kan ha kostat SSK en förlängning:

Annons
Annons
Annons