MadamUtsökt, men vi måste bråka om det centrala – kimchin

Höga ambitioner, utmärkt mat och vackra uppläggningar. Det är lätt att bli förtjust i Madam, ett koreanskt tillskott i Stockholms krogvärld. Får de bara ordning på långkoket och sätter lite fart på kimchi-kryddningen kan detta bli en ny favorit.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

En sallad – det är väl inget att bråka om. Jo, om det är en koreansk restaurang och om det handlar om kimchi.

Den världsberömda fermenterade chilispäckade kålsalladen är inte en rätt, det är en livsstil. I alla fall för många koreaner. Kimchin är helt centralt i det koreanska köket.

Annons
Annons
Annons