Annons

Utredningen klar – Trumps allierade till motattack

USA:s president Trump ihop med Vita husets tillförordnade stabschef Mick Mulvaney, som också figurerar i riksrättsutredningen.
USA:s president Trump ihop med Vita husets tillförordnade stabschef Mick Mulvaney, som också figurerar i riksrättsutredningen. Foto: Evan Vucci/AP

Riksrättsutredningen mot president Trump färdigställs nu och lämnas över representanthusets juridiska utskott. Demokraterna hoppas ställa presidenten inför riksrätt strax före jul. Samtidigt pågår en annan utredning som kan påverka Trump.

Under strecket
Publicerad

USA:s justitieminister William Barr har stöttat Donald Trump offentligt.

Foto: Evan Vucci/APBild 1 av 1

Efter ett par veckor av offentliga förhör under november färdigställs nu den demokratledda utredningen om Donald Trumps påstådda försök att pressa Ukraina till att lansera utredningar som skulle gynna Trump inför valet 2020.

Republikanerna arbetar parallellt på en motrapport som ska styrka att Trump agerade i enlighet med grundlagen. Enligt en version av republikanska rapporten som släpptes till amerikanska medier på måndagen var det helt i sin ordning att Trump höll inne knappt 400 miljoner dollar i militärt stöd för Ukraina. Det är en åtgärd som Demokraterna menar syftade till att pressa Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj att lansera utredningar om Demokraternas presidentkandidat Joe Biden.

Annons
Annons
Annons