Annons

”Ta hem svenska barnen – eller riskera extremism”

Den svenska barnen som är fast i al-Hol-lägret i Syrien riskerar att radikaliseras, enligt FN-utredaren Hanny Megally. Hans uppfattning är att Sverige bör ta hem barnen med sina mammor.
Den svenska barnen som är fast i al-Hol-lägret i Syrien riskerar att radikaliseras, enligt FN-utredaren Hanny Megally. Hans uppfattning är att Sverige bör ta hem barnen med sina mammor. Foto: Ivor Prickett/NY TIMES/TT

Ta hem de svenska barnen med sina mammor från al-Hol-lägret i Syrien – eller riskera radikalisering. Det säger FN-utredare till SvD och betonar att ”Sverige måste tänka på barnens bästa”.

Under strecket
Publicerad

FN-utredare Hanny Megally.

Foto: Gunilla von Hall
Foto: Maya Alleruzzo/AP

GENÈVE Uppmaningen är kristallklar från utredarna i FN:s granskningskommission för Syrien, som under åtta år utrett människorättsbrott i landet och producerat 18 omfattande rapporter. Sverige bör ta hem de svenska barnen med sina mammor från det beryktade al-Hol-lägret i Syrien, punkt slut.

– De svenska barnen bör återföras med sina mammor till Sverige – om de vill återvända hem. De är svenska medborgare, och Sverige har ratificerat barnkonventionen som innebär att barn inte ska separeras från sina föräldrar, säger FN-utredaren och människorättsexperten Hanny Megally till SvD.

Annons
Annons
Annons