Annons

Uträknad Nyamko Sabuni gör comeback

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 17 juni. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Liberalernas partiledarstrid. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Liberalerna. De senaste dagarna har Liberalernas medlemmar runt om i landet i medlemsomröstningar sagt att de vill se Nyamko Sabuni som partiledare efter Jan Björklund. Utvecklingen går emot vad alla politiska experter så sent som förra veckan var ense om, nämligen att Nyamko var uträknad, inte minst för sitt uttalande i Expressen om mångkultur.

Nu blåser det nya vindar och det parti som annars betraktas som räddhågset verkar vilja ta en chansning på den frispråkiga Nyamko Sabuni. Men det är inte klart än utan det slutgiltiga beslutet fattas på det landsmöte som hålls i Stockholm den 28 juni – och där är det 183 ombud och inte medlemmarna som bestämmer. Ombuden måste inte följa medlemmarnas vilja.

Vad är chansen för att Nyamko Sabuni tar hem det här och vad är det som har hänt i partiet egentligen? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten tillsammans med Liberalernas Romina Pourmokhtari, förste vice ordförande för ungdomsförbundet LUF och föreslagen som ordförande för samma förbund som vill se Erik Ullenhag som partiledare och två gamla folkpartister: Karin Svanborg-Sjövall, vd på Timbro och Svend Dahl, chef för Liberala Nyhetsbyrån.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons