Utmaning att få tillbaka barnen till idrotten

Idrotten har stora utmaningar framför sig efter pandemin för att kunna locka tillbaka och att få nya barn och ungdomar, visar TT:s enkät.
Idrotten har stora utmaningar framför sig efter pandemin för att kunna locka tillbaka och att få nya barn och ungdomar, visar TT:s enkät. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Barn och unga har fått börja tävla och spela matcher igen. Men pandemiåret har varit väldigt utmanande för barn- och ungdomsidrotten som befarar att det kommer att dröja länge innan man kan se en återhämtning i både ekonomi och antalet aktiva.

"Det kommer att antagligen ta två-tre år", säger Daniel Carlsson i Sirius innebandy i TT:s enkät.

Under strecket
Ingela Ahlberg / TT
Publicerad
Annons

TT har i en mindre enkät frågat några föreningar i de största idrotterna, både lag- och individuell idrott, hur de haft det under det första året med coronapandemin – om utmaningar, ekonomi och om de fått behålla sina barn och ungdomar.

Bilden är entydig när det gäller vissa saker som kraftigt minskade intäkter och utmaningar vad gäller aktiviteter som ska genomföras smittsäkert eller aktiviteter som inte kan genomföras alls på grund av restriktioner. Däremot skiljer det mellan idrotter som vuxit under pandemin och idrotter som tappat, eller riskerar att tappa, många aktiva.

Annons
Annons
Annons