Adria Ristorante & BarSlåss om titeln Stockholms främsta italienare

Familjärt och genuint räcker långt även om inte alla smaker sitter där de ska. SvD Krogguiden trivs på den italienska kvarterskrogen i Vasastan.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Familjen Montarani med rötter från byn Fano på den italienska östkusten gör comeback i Krogstockholm. På 1970-talet grundlade de ett mindre krogimperium med bland annat restaurang Martini på Norrmalmstorg. Nu driver Michele Montarani tillsammans med sin syster Daniela och pappa Sergio stans nya italienska kvarterskrog i det restaurangtäta området kring Tulegatan.

Det känns familjärt och rustikt. Farmor Adria hänger porträtterad på en vägg och ett stort fat med citroner signalerar vilken typ av restaurang detta är. Pappa Sergio Montanari sitter ofta i baren och pratar med gäster samtidigt som han håller ett vakande öga på att serveringen flyter som den ska.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons