Utländska medier om försvarets jakt

”Scener som påminner om Kalla krigets händelser” skriver den amerikanska tidningen New York Times om de senaste dagarnas sökinsats i Stockholms skärgård. Bläddra dig igenom listan för att se fler internationella reaktioner.

Under strecket
Publicerad
Annons

Franska Le Monde skriver om det ”svenska mysteriet” och kallar sökinsatsen för Sveriges största sedan kalla kriget. De citerar konteramiral Anders Grenstads uttalande om fotot på söndagens presskonferens; ”Det är inte vårt fartyg utan ett främmande”, och skriver att regeringen är diskret men att svenska medier spekulerar för fullt om att det rör sig om en rysk ubåt.
Tidningen citerar även Svenska Dagbladets information om att det hela ska ha tagit fart efter att radiotrafik avlyssnats mellan en plats i Stockholms skärgård och den ryska enklaven Kaliningrad där det ligger en stor flottbas.

New York Times citerar Svenska Dagbladets uppgifter om misstänkta radiosignaler från en rysk ubåt i den svenska skärgården, och tillägger: ”Om utvecklingen skulle visa sig stämma så skulle det betona hur militära ansträngningar mellan väst och Ryssland har eskalerat i samband med krisen i Ukraina”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons