Utförsbacke för Skistar

Vintern var tuff för O-listenoterade Skistar. Tidig påsk och få helgdagar samt senare säsongsstart för Sälen, Vemdalen och norska Hemsedal drog ner försäljningen. Aktien åkte utför efter rapporten.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vintersportbolaget Skistar, med anläggningar i Åre, Vemdalen och Sälen i Sverige samt Hemsedal i Norge, rapporterar i sin niomånadersrapport (september–maj) både lägre försäljning och vinst före skatt. Koncernen sålde för 957 miljoner kronor (972) och noterade en vinst före skatt på 254 miljoner kronor (276). Nettovinsten ökade däremot till 244 miljoner kronor (191). Därmed steg även vinsten per aktie till 12:53 kronor (9:93).

Att nettovinsten ökar är ett resultat av Skatteverkets beslut att inkomster från alpin skidåkning är inkomstskattebefriade, skriver bolaget i rapporten.
– Om man tittar på hela branschen så har vi en volymminskning på 3,7 procent i år. Det där är såvitt vi kan förstå relaterat till den kalender som vi haft, med en tidig påsk och färre lediga dagar över jul och nyår, säger vd Mats Årjes.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons