Annons
X
Annons
X

Utflykter lämpliga för en tonåring?

[object Object]
Fira nyår i Prag? Reseexperten tipsar om vad du kan göra. Foto: AP

Hej Per!

Jag hade tänkt att åka till Prag och stanna i en vecka vid nyårstid. Eftersom jag åker på egen hand tillsammans med min femtonårige son, blir det ju inte frågan om att prova ölsorter eller göra pubrundor. Resan ska passa oss båda, men det finns väl mycket att titta på Prag, tänker jag.

Har du några bra tips på prisvärt och centralt boende? Hostel, lägenhet, hotell? Det kan ju vara rätt så kallt vid årsskiftet även i Tjeckien, så efter en dag på stan längtar man sannolikt hem till rummet. Helst vill vi därför inte hamna på ett vandrarhem fullt med glada festande backpackers, utan vi vill hitta något familjevänligt och hemtrevligt boende.

Annons
X

Och varför inte en eftermiddag på spa, om det inte blir på tok för dyrt?

Jag tar annars gärna emot råd om utflykter i närområdet som kan vara lämpliga för en tonåring.

Många hälsningar Catharina i Lund

.

SVAR:

Ett mysigt hotell är det lilla
Hotel Pension Pav som ligger i gamla stan i Prag. Hotellet har rymliga och fräscha rum, och det är inte jättedyrt med tanke på det centrala läget.

Ett annan prisvärt boendealternativ är
Miss Sophies där man kan välja att bo i sovsal, lägenhet eller i privata rum. Miss Sophies är väl egentligen ett vandrarhem men eftersom här finns samma faciliteter som på vanliga hotell så är känslan att det är just ett hotell. Det är ljust, fräscht och snyggt. Ligger i nya delen av staden nära shopping.

Om du vill ta en fika med din tonåring kan kanske bokkaféet
The Globe vara något. Har sedan det öppnade 1993 varit en mötesplats för trendigt intellektuella Pragbor. Här finns engelskspråkig litteratur och internationella tidningar. Har möjligen förlorat lite av sin forna glans, men fortfarande värt ett besök. Här ordnas konstutställningar, konserter och filmkvällar.

När det gäller spa kan
Hotel Paris vara ett alternativ. Hotellets spa-avdelning erbjuder det mesta från fotmassage till ayurvedisk kroppsmassage. Detta är dock inte det billigaste spa-alternativet i världen.

Fler spa hittar du
här sajten.

.

LÄS FLER AV RESEEXPERTENS TIPS:
[

Ska vi åka till största festen på jorden?](http://www.prague.fm/sv/23479/spa-i-prag/)

Hur flyger man till Cypern i december?

Annons
Annons
X

Fira nyår i Prag? Reseexperten tipsar om vad du kan göra.

Foto: AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X