Annons
X
Annons
X

Uteblivet jobbsvar skadar arbetsgivare

Sju av tio arbetssökande blir så besvikna på företag som inte besvarar deras arbetsansökningar att de kan tänka sig att rata företagets produkter och tjänster. Trots det besvaras endast sex av tio ansökningar.

Foto: SCANPIX

En undersökning som jobbportalen StepStone gjort visar att nio av tio arbetssökande blir negativt inställda till arbetsgivare som inte hör av sig efter att de har sökt ett jobb.

Hälften av de svarande uppger också att de inte skulle söka jobb igen hos samma arbetsgivare om kommunikationen uteblir.

Trots detta är det vanligt att arbetsgivare struntar i att svara arbetssökande de inte vill anställa. 41 procent av de svarande uppger att de vanligtvis inte får svar på sina ansökningar.

Annons
X

– Företagen lägger mycket tid och pengar på kundvård och på att skapa en positiv bild av sig själva. Då är det kontraproduktivt att de inte tar bättre hand om dem som vill arbeta där, säger Frank Ericson, vd på StepStone.

Undersökningen gjordes av StepStone och består av svar från 17 402 personer från åtta europeiska länder: Sverige, Danmark, Belgien, Österrike, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Norge.

Annons
Annons
X
Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X