Annons

Utbyggnad av Heathrow i högsta domstolen

Storflygplatsen Heathrow utanför London har överklagat ett beslut i lägre instans om att stoppa bygget av en tredje start- och landningsbana. Förhandlingarna väntas avslutas på torsdagen men ett beslut kan dröja till början av nästa år. Arkivbild.
Storflygplatsen Heathrow utanför London har överklagat ett beslut i lägre instans om att stoppa bygget av en tredje start- och landningsbana. Förhandlingarna väntas avslutas på torsdagen men ett beslut kan dröja till början av nästa år. Arkivbild. Foto: Yui Mok/PA/AP/TT
Under strecket
TT-AFP
Publicerad

Storflygplatsen Heathrow utanför London har överklagat ett beslut i lägre instans om att stoppa bygget av en tredje start- och landningsbana till Storbritanniens högsta domstol. Förhandlingarna väntas avslutas på torsdagen men ett beslut kan dröja till början av nästa år.

Regeringen gav grönt ljus 2018 med riktlinjen att banan ska vara i drift 2022. Men bråket om utbyggnaden har fortsatt och inte minst olika miljöorganisationer har invändningar. I februari i år fick de med sig ett domstolsbeslut som sade att regeringen inte tagit hänsyn till sina egna klimatåtaganden i godkännandet.

Annons
Annons
Annons