Annons
X
Annons
X

Utan magi behöver Gordon Brown en dos svartkonster

Det var ett vågat drag att låta ­Barack Obama tv-tala till Labours partikonferens innan det var dags för partiledaren Gordon Brown att hålla det som kallats för hans livs viktigaste tal. Browns surmulenhet riskerade att framstå som ännu praktfullare än vanligt.

Med inspiration från USA lät han sig introduceras av sin fru ­Sarah, som talade om hur stolt hon är över sin make. Brown själv verkade ha lyssnat på Mona Sahlin.

Stäng

POLITISKA CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – Tove Lifvendahls kommentarer direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Den röda tråden i talet var ­­rättvisa, som han dock backar med ett batteri förslag som ­­ska pigga ­­­­­­­­­­­­­­­­upp kristyngda britter.

  Annons
  X

  Brown var i bättre form än på länge, kanske som ett kvitto på att upproret mot partiledaren inte har blossat upp på konferensen. För att avgångsstämningarna verkligen ska lägga sig krävs en vändning av väljarströmmarna bort från det pånyttfött konservativa partiet och David ­Cameron. Om han inte lyckas står potentiella ­utmanare i kö.

  Labourledaren har fått både verbalt stöd och en miljon pund av J K Rowling. Men det han verkligen skulle behöva är Harry Potters trollspö. Det kommer nog att krävas en rejäl dos svartkonster för att Gordon Brown ska kunna hålla sig kvar i toppen – han saknar magi.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X