X
Annons
X

Capitol Hill sparkar på tomburken

Nattens islossning i den amerikanska senaten gör att allt fler tror på ett slut på budgetbråket innan torsdagens deadline. Men även om det blir en uppgörelse så är alla inblandade förlorare. Problemen skjuts bara fram några månader.

Man riktigt hör ett kollektivt ”vad var det vi sa”. Än en gång ser det ut som om senatorerna och kongressledamöterna på Capitol Hill sparkar den berömda tomburken några meter framför sig och kommer fram till en uppgörelse innan den 17 oktober då USA slår i lånetaket. Nattens möte mellan Harry Reid, demokraternas majoritetsledare i Senaten, och hans republikanske motsvarighet, Mitch McConnell, är troligen en kompromiss båda sidor kan leva med. Ett tag i alla fall.

Det de båda herrarna diskuterat är att höja skuldtaket till den 7 februari och att finansiera statens utgifter fram till den 15 januari. För att undvika att dagens bråk upprepas om några månader ska en särskild kommitté tillsättas som senast i december ska ha förhandlat fram en mer långsiktig överenskommelse.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X