Annons

Tv-van Trumplojalist spås bli FN-ambassadör

Heather Nauert spås bli USA:s nästa FN-ambassadör. Arkivbild.
Heather Nauert spås bli USA:s nästa FN-ambassadör. Arkivbild. Foto: Alex Brandon/AP/TT

USA:s president Donald Trump väntas utse utrikesdepartementets taleskvinna, det tidigare tv-ankaret Heather Nauert, till ny FN-ambassadör. Hon beskrivs som en diplomatiskt oerfaren men kameravan Trumplojalist.

Under strecket
TT
Publicerad

Nauert har varit i rampljuset allt mer sedan Mike Pompeo tog över som utrikesminister efter Rex Tillerson i april. I oktober reste hon med Pompeo till Saudiarabien för ett besök där den saudiske journalisten och dissidenten Jamal Khashoggis försvinnande skulle diskuteras (detta innan Riyad medgett att han dödats). Nauert fick utstå besk kritik för att hon lade ut en turistliknande selfie från det saudiska kungapalatset.

48-åriga Nauert har även kritiserats för en groda tidigare i år, då hon sade att D-dagen under andra världskriget visade på USA:s "mycket starka" relation till Tyskland. Men vid D-dagen den 6 juni 1944 gjorde de allierade styrkorna – bland dem USA – en jättelik landstigning i Frankrike, som då var ockuperat av Nazityskland. Det öppnade en ny front mot tyskarna som i maj året därpå kapitulerade.

Annons
Annons
Annons