Annons
X
Annons
X

USA varnar för Sverige

Efter de senaste dagarnas oroligheter i flera förorter i Stockholm avråder nu USA sina medborgare i Sverige att vistas i områden som drabbats av kravaller.

Varningen skickades med e-post till alla amerikanska medborgare i Sverige som finns registrerade hos den amerikanska ambassaden i Stockholm.

– Vi informerade amerikanska medborgare om händelserna i vissa förorter de senaste dagarna, säger Jeff Anderson, talesperson på ambassaden.

I meddelandet som gick ut uppmanas medborgarna att hålla sig borta från de drabbade stadsdelarna.

Annons
X

– Det rekommenderar att amerikanska medborgare undviker områden där det är demonstrationer så gott det går och att, som alltid, vidta försiktighet, säger Jeff Anderson.

Enligt Jeff Anderson är en av ambassadens huvuduppgifter att informera amerikanska medborgare om potentiella hot mot deras säkerhet.

Han säger att man vid ambassaden ”precis som alla andra” följer händelseutvecklingen via medier och anpassar informationen man går ut med därefter.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Vad han vet övervägs inga ytterligare varningar i dagsläget.

  – Inte som jag känner till, säger han.

  Den varning som gick ut i går gäller områdena Husby, Tensta, Kista, Rinkeby och Fittja.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X