USA vann gruppen - Österrike ur A-VM

Efter 4.32 i förlängningen mot Slovakien slog USA:s Jack Eichel in målet, 5-4, som gav gruppseger i ishockey-VM i Tjeckien och ett kvartsfinalmöte med Schweiz på torsdag. Då hade USA tappat 3-0 till 3-4 i den andra perioden men lyckats kvittera genom Charlie Coyle strax före den andra periodpausen.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Lika dramatiskt var det i matchen mellan Frankrike och Lettland, ett möte som avgjorde kampen om att undvika nedflyttning. I och med att Frankrike vann i straffläggning, 3-2, klarade sig båda länderna kvar i A-VM, på Österrikes bekostnad. Alla lagen slutade på fem poäng men både Frankrike och Lettland hade tidigare under turneringen besegrat Österrike.

Kanada avslutade gruppspelet med ännu en seger, lagets sjunde raka. För andra gången i turneringen nådde laget tvåsiffrigt när Österrike besegrades med 10-1. Jason Spezza och Matt Duchene stod för två mål och två assist var och för Kanada, som vann grupp A före Tre Kronor, väntar nu närmast Vitryssland i kvartsfinal. Vitryssarna blev fyra i grupp B efter att ha avslutat med en 3-2-seger över Norge.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons