USA stärker stödet till syriska oppositionen

Den USA-ledda koalitionen kommer att trappa upp sin insats mot terrororganisationen IS, sade den amerikanska presidenten igår, måndag.
Den USA-ledda koalitionen kommer att trappa upp sin insats mot terrororganisationen IS, sade den amerikanska presidenten igår, måndag. Foto: Morry Gash / TT

USA kommer inte att skicka fler amerikanska militärer till Syrien för att bekämpa IS, sade president Barack Obama under ett tal i Pentagon igår. Däremot förstärker USA stödet till Syriens opposition.

Publicerad
Annons

Den USA-ledda koalitionen kommer att trappa upp sin insats mot terrororganisationen IS, sade den amerikanska presidenten igår, måndag. Inga fler amerikanska trupper kommer att skickas till Syrien men däremot ska USA:s stöd till den syriska oppositionen stärkas, rapporterar BBC.

– Vi fortsätter att öka leveranserna av viktig utrustning, däribland vapen mot stridsvagnar, till de irakiska säkerhetsstyrkorna. Och jag har gjort det klart för mitt team att vi kommer att göra mer för att träna och utrusta den moderata syriska oppositionen, sade Barack Obama.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons