Ketchupkris i USA – vild jakt på såsen

För många amerikaner är ketchup en självklarhet till hämtmaten. Men pandemin har kastat in USA i en sällan skådad ketchupkris. Arkivbild.
För många amerikaner är ketchup en självklarhet till hämtmaten. Men pandemin har kastat in USA i en sällan skådad ketchupkris. Arkivbild. Foto: Richard Drew/AP/TT

Varma frasiga pommes frites – utan ketchup. Det har blivit allt vanligare i USA där pandemin har förvandlat engångsförpackningarna med rött innehåll till hårdvaluta och restaurangerna desperat jagar sås till sina kunder.

Under strecket
Sofia Eriksson / TT
Publicerad
Annons

Inte nog med att amerikanska restauranger har tampats med nedstängningar och osäkra arbetsvillkor för sina anställda under covidpandemin. Nu befinner de sig också mitt i en nationell ketchupkris.

Redan förra sommaren rapporterades om brist på det flytande röda guldet, sedan smittskyddsmyndigheten CDC avrått från sittande middagar på restaurang och i stället uppmuntrade mer smittovänliga alternativ som hämtmat.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons