Annons
X
Annons
X

Turkiet bombar PKK-mål – nio döda i ny explosion

Den kurdiska YPG-gerillan, i samarbete med PKK, låg bakom bombdådet i Ankara i går. Det hävdar Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu. Turkiska stridsplan har bombat PKK-mål i norra Irak. Samtidigt har nio personer har dödats i den explosion som riktats mot en militärkonvoj i sydöstra Turkiet, uppger källor för Reuters.

Av TT
(uppdaterad)
Oroligheterna i Turkiet

Nio personer har frihetsberövats efter gårdagens attack i Ankara, som krävde minst 28 människoliv. Ytterligare 61 personer skadades i dådet som riktades mot en buss med militärer i närheten av en militärförläggning, inte långt från parlamentskvarteren.

Davutoglu säger att gärningsmannen identifierats som en syrisk medborgare, och att attacken utfördes av den kurdiska YPG-gerillan i samarbete med terrorstämplade PKK. Efter dådet kommer uppgifter om att turkiska stridsflyg bombat PKK-mål i norra Irak.

Tidigare sade en högt uppsatt PKK-medlem att rörelsen inte vet vem som ligger bakom.

Annons
X

– Men det kan vara en hämnd för massakern i Kurdistan, säger PKK-medlemmen Cemil Bayik till den kurdiska nyhetsbyrån Firat, enligt Reuters.

Turkiska säkerhetskällor uppger samtidigt att flera personer skadats i en ny explosion, som ska ha riktats mot en militärkolonn i sydöstra Turkiet.

Runt om i världen har Ankaradådet fördömts, bland annat säger Vita huset att USA står tillsammans med landets Natoallierade Turkiet mot terrorismen.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Turkiska myndigheter slog snabbt fast att det handlade om ett terrordåd och president Recept Tayyip Erdogan har lovat att hämnas på gärningsmännen.

  Foto: TT
  Annons
  Foto: TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X