USA-börserna vände upp

Börserna i New York vände upp på onsdagen efter åtta dagars fall. Nu väntar marknaden på torsdagens tal från Jean-Claude Trichet, chef för den Europeiska Centralbanken.

Under strecket
SvD
Publicerad
Annons

Det såg länge ut som om det skulle bli en nionde dag av fallande kurser, men börsen steg under eftermiddagen och kunde stänga över gårdagens stängningskurser. S&P 500 steg 0,5 procent, Dow Jones 0,25 procent, och det tekniktunga Nasdaq composite 0,89 procent. Guldpriset förblev i praktien oförändrat, medan oljan sjönk tillbaka med drygt 0,3 procent.

Inför torsdagens handel vänds blickarna mot Europeiska Centralbanken och den månatliga presskonferensen, där Jean-Clude Trichet förväntas tala om situationen i Spanien och Italien. Kommissionens ordförande Jose-Manuel Barroso har redan värmt upp publiken, och konstaterade i ett uttalande att ”spänningarna på obligationsmarknaden återspeglar investerarnas oro gällande euroområdets möjlighet att hantera den växande krisen.” Talet är schemalagt till 14.30, och kan ge svar på om ECB kommer att ge något stöd till de två länderna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons