Uppsamlingslägren fylls av hemlösa

DRAMATISK NATT. Räddningsmanskap slet SvD i Mianyang under natten för att försöka rädda några av de över 25 000 som i går var instängda under rasmassor efter jordskalvet i Kina. Det finns nu oro för att någon av de stora dammarna i området kan rämna. SvD:s Ola Wong rapporterar från det drabbade området.

Under strecket
Publicerad
REUTERS
Foto: REUTERS
Annons

Mianyang. En man sticker till Wei Li, 13 år, och hennes mamma Xie Jingshou ett ägg där de sitter på ett täcke i korridoren till Jiuzhou-arenan i den jordbävningsdrabbade staden Mianyang. Sedan går han snabbt vidare till nästa offer och ger bort ett ägg till. Arenan har blivit blivit uppsamlingsplats för över 20 000 drabbade av måndagens jordbävning i Sichuanprovinsen.

Katastrofen har utlöst en aldrig tidigare skådad givmildhet i Kina, en nation som tidigare inte varit känd för frivilliga hjälpinsatser. Vanliga kineser hade i går skänkt 1,2 miljarder yuan (en yuan motsvarar 0,86 kronor). I Mianyang går befolkningen man ur huse för att hjälpa offren. De flesta kommer liksom Xie och Wei från landsbygdskommunen Beichuan. I stort sett alla hus i Beichuan är förstörda.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons