Annons
X
Annons
X

Upprört efter blodig Sinaiattack

Minst 13 egyptiska gränsvakter blev dödade i ett anfall mot deras postering nära gränsövergången Karm Abu Salem mot Israel på söndagen.

Av AFP, Reuters, TT
(uppdaterad)

Angriparna körde sedan in över gränsen med två stulna fordon, men det ena exploderade och det andra blev beskjutet av israeliskt flyg, uppgav israeliska militärens talesperson.

Man letade fortfarande efter förövare på kvällen. Det är för tidigt att säga vad angriparna hör till för grupp eller vilket syfte de hade, sade hon och betecknade det som osannolikt att det fanns någon koppling till en händelse tidigare på söndagen, där israeliskt flyg skjutit ihjäl två personer nära gränsstaden Rafah i Gazaremsan, misstänkta för försök till terrordåd.

Israels försvarsminister Ehud Barak krävde att Egyptens regering tar bättre kontroll över gränsområdet.

Annons
X

Egyptens president Muhammad Mursi sammankallade militärrådet till möte efter gränshändelsen, uppgav Muslimska brödraskapet på nätet.

Officiella egyptiska medier sade senare att en ledande säkerhetstjänsteman sagt att gränsangriparna var ”jihadister” från Gazaremsan, som ”infiltrerat” Egypten genom tunnlar därifrån med hjälp av lokala egyptiska aktivister.

Hamasrörelsen som styr Gaza fördömde massmordet på gränsvakterna.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Kairo TT-AFP-Reuters

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X