Annons

Dylan öppen om Nobelpriset på sociala medier

Kritiken mot Bob Dylans tystnad fortsätter. Den 75-årige sångarens enda livstecken var när stjärnan skrev till raden ”Vinnaren i Nobelpriset i litteratur” på sin hemsida. Raden togs sedan bort. Men på artistens Facebook-sida finns den kvar och på Dylans Twitterkonto nämns priset två gånger.

Under strecket
Publicerad

Årets Nobelpristagare i litteratur tycks inte sluta att fascinera. I helgen har Svenska Akademien legat i luven på varandra. Per Wästbergs uttalande om att Dylans uteblivna kommentar är ”oartigt och arrogant” fick Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius att reagera med ett pressmeddelande med texten: ”En av Akademiens ledamöter, Per Wästberg, har uttryckt sin besvikelse över att Bob Dylan ännu inte har svarat. Detta skall ses som hans personliga mening och är inte ett officiellt uttalande från Svenska Akademien.”

Det enda ”kommentaren” hittills från Bob Dylan var när raden ”Vinnaren i Nobelpriset i litteratur" lades till på hans hemsida. Under fliken ”books” stod den uppmärksammade raden. Sedan försvann den i fredags och uttolkningarna av Bob Dylan fortsatte att växa.

Annons
Annons
Annons