Annons
X
Annons
X

Upploppen sprider sig till södra förorterna

Fem personer har gripits misstänkta för förberedelse till mordbrand i Fruängen. Natten mot torsdag spred sig upploppen till Stockholms södra förorter.

Av TT

– Vi har fem personer gripna för förberedelse till mordbrand i Fruängen, säger Towe Hägg till TT.

Hon uppger att polisen spritts ut till olika platser i södra Stockholm, däribland Fruängen, och i södra delarna av länet på kvällen. Från flera medier kom rapporter om bilbränder i Rågsved, Jordbro, Salem och Norsborg.

Towe Häggs bedömning är att polisen klarar av att rycka ut till alla larm som kommer in.

Annons
X

– Vi har haft en stenkastning mot ett polisfordon i Husby i kväll med en mindre plåtskada, säger Daniel Mattsson, talesperson för Västerortspolisen.

Han uppger att två bilbränder också noterats i det närliggande Hjulsta.

Mattsson uppger att det relativa lugnet i Husby kan bero på att många vuxna invånare är ute och kvälls/nattvandrar för att försöka hålla lugnt.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Det var också stökigt i Hagsätra centrum i södra Stockholm på onsdagskvällen.

  – Det har kastats föremål mot personalen och en polis tas om hand av ambulanspersonal, säger Towe Hägg, presstalesperson för polisen i Stockholms län.

  Polisen träffades av kastade föremål men ska ha varit vid medvetande.

  Det har också kommit uppgifter om att fönster krossats på bilar och byggnader i området och polisen har fått samtal om oroligheter i Rågsved söder om Stockholm.

  – Det som ringer in säger att det är allt från 30-60 personer som rör sig i området. Det kommer också samtal som säger att det låter som glaskross, säger Towe Hägg.

  Även kollektivtrafiken påverkades av oroligheterna. SL valde att inte köra gröna linjen mellan Hagsätra och Högdalen på grund av ordningsproblemen. Liksom på tisdagen körs inga bussar genom Husby. På onsdagen gällde det även Hjulsta och Tensta.

  Mer om oroligheterna i Stockholm

  TT

  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X