Annons
X
Annons
X

Mikael Ericson blir ny vd på Intrum Justitia

Det blir den förre chefen för investmentbanken Carnegie, Mikael Ericson, som tar över som ny vd på inkassobolaget Intrum Justitia efter Lars Wollung, skriver Intrum Justitia i ett pressmeddelande. Uppgiften bekräftas sedan den läckt ut till Dagens Industri på nätet.

[object Object]
Mikael Ericson. Foto: Niclas Ryberg/TT

**I onsdagens pappersutgåva skrev **Dagens Industri att Swedbanks finanschef Göran Bronner var en av slutkandidaterna i Intrums vd-jakt. Nu tycks han ha snuvats på uppdraget. Bronners intresse för vd-jobbet har dementerats av banken.

I stället blir Mikael Ericson ny vd på Intrum Justitia, som var vd för Carnegie mellan 2008 och 2009. Därefter gick han till Danske Bank där han har varit chef för corporate finance.

Intrum Justitias tidigare vd Lars Wollung fick sparken i november i fjol.

Annons
X

Intrum Justitia planerade att offentliggöra nyheten om Mikael Ericson på måndag nästa vecka, planer som ändrades efter att Dagens Industri avslöjat namnet, enligt vad Intrum Justitias styrelseordförande Lars Lundquist säger till Nyhetsbyrån Direkt. Han vill inte dagsläget inte ge ytterligare information, exempelvis om när Mikael Ericson kommer att börja på kredithanteringsbolaget.

– Det vill jag inte kommentera, svarar Lars Lundquist på frågan om Swedbanks finanschef Göran Bronner var aktuell som ny för Intrum.

Annons
Annons
X

Mikael Ericson.

Foto: Niclas Ryberg/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X