”Uppenbar dubbelmoral bland Arlas tjänstemän”

De krav som ställs på oss mjölkbönder är mycket höga. Men uppenbarligen har tjänstemännen andra krav på det egna beteendet, skriver artikelförfattarna.
De krav som ställs på oss mjölkbönder är mycket höga. Men uppenbarligen har tjänstemännen andra krav på det egna beteendet, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

En oberoende granskningskommission måste nu till för att granska tjänstemännen på Arla. Det skriver en rad mjölkbönder gemensamt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Arlas tjänstemän håller på att fullständigt köra förtroendekapitalet i botten hos kunder, konsumenter och oss bönder (ägare). Det som redovisades i SVT:s Uppdrag Granskning var ingen enstaka händelse av ett fåtal personer utan tycks vara en företagskultur som man nu vill försöka förminska.

För att snabbt och rättssäkert återskapa förtroendet kräver Sveriges Mjölkbönder att styrelsen tillsätter en från företagsledningen oberoende granskningskommission. Alla kontokortsköp av anställda bör granskas och den som stulit från företaget ska givetvis polisanmälas enligt svensk lag. Alla vet ju vad ”bara en Toblerone” kan ställa till med.

Annons
Annons
Annons