Annons
X
Annons
X

Uppdraget: Stoppa Nagy

Stoppa storskytten Lazlo Nagy – då är mycket vunnet i semifinalen mot Ungern.

– Man ska spela tufft på honom. Han är stor och tung och jag tror han blir rätt så trött om man går ut och smäller på honom hela tiden, säger Sveriges målvakt Johan Sjöstrand.

[object Object]
Laszlo Nagy är 2,09 meter lång och väger 110 kilo. Han är mannen Sverige måste stoppa om det ska bli OS-final i handboll. Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

SVD I LONDON

Det är nu det drar ihop sig på allvar. Vi har ju inte vunnit något än.
Johan Sjöstrand.

Han är 110 kilo tung. 209 centimeter lång. Handbollsjätten Lazlo Nagy är tillbaka i Ungerns landslag efter tre års bojkott. Superstjärnan, till vardags i Barcelona, är det stora hotet mot en svensk plats i OS-finalen.

– Han har ett bra skott och skjuter ofta långt utifrån. Det är en av nycklarna, att vi måste få stopp på honom. Vi får försöka hitta ett bra samarbete i försvaret. Han blir säkert rätt så trött om man går ut och smäller på honom hela tiden, säger målvakten Johan Sjöstrand som var lysande i kvartsfinalen mot Danmark.

Annons
X

Ungern är ett lag utan Lazlo Nagy. Ett helt annat med honom.

Han har kommit tillbaka efter tre års landslagsbojkott och sköt Island sönder och samman i kvartsfinalen. Ofta efter skott långt, långt utifrån.

– Ungern är bra på alla positioner. Vi är övertygade om att det blir en lika tuff match som mot Danmark, säger lagkaptenen Tobias Karlsson.

Hur är de att möta?

– Jag är säker på att de kommer att spela ett mer fysiskt försvarsspel än Danmark. Det kommer bli mer fysiskt för oss att ta oss fram till målet. Men vi kommer försöka hålla vår linje.

Ingen av spelarna i det svenska handbollslandslaget vill ta ordet drömmotståndare i sin mun.

– Det hade varit tuffare kanske att få Kroatien än Ungern, men drömmotståndare…nej, det vet jag inte, säger Sjöstrand.

Kantspelaren Niclas Ekberg varnar för Nagy och ett pånyttfött ungerskt lag:

– Det kanske inte låter mycket för världen att möta Ungern eftersom de inte har så många meriter de senaste åren. Vi slog dem i OS-kvalet senast, men då hade de flera nyckelspelare borta. De är betydligt bättre nu, säger han.

Andremålvakten Mattias Andersson är den ende spelaren i dagens landslag som var med senast Sverige spelade i OS, 2000 i Sydney.

– Ungern är ett lag som före OS sågs som en av de stora guldfavoriterna. De är storväxta och fysiska. Det kommer att bli en väldigt tuff match, säger han.

Bragdmatchen mot Danmark i kvartsfinalen är historia. Johan Sjöstrand ser bara fram emot semifinalen.

– Det är absolut inga problem att ladda om. Det handlar om en semifinal i OS, då det är inget att ens fundera på. Det är nu det drar ihop sig på allvar. Vi har ju inte vunnit någonting än.

MISSA INTE:
Följ OS direkt med London live

OS-guider:

Annons
Annons
X

Laszlo Nagy är 2,09 meter lång och väger 110 kilo. Han är mannen Sverige måste stoppa om det ska bli OS-final i handboll.

Foto: MARKO DJURICA/REUTERS Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X