Uppåt för Lindex i vår

Våren innebar ett rejält lyft för klädkedjan Lindex. Trots en något minskad försäljning överträffar resultatet finans-analytikernas förväntningar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Lindex redovisar ett resultat efter finansnetto på 101 miljoner kronor under det brutna räkenskapsårets tredje kvartal, mars till med maj. Enligt SME Direkt analytikerprognos var den förväntade vinsten 96 miljoner kronor.
Samtidigt som den svenska klädförsäljning i vår ökat, minskade Lindex försäljning med 3,3 procent. Försäljningen landade på 1 240 miljoner kronor, vilket låg helt i linje med förväntningarna.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet, som följer det vi förutsatt oss att göra. I förlängningen ska vi jobba med att få upp försäljningssiffrorna, säger Göran Bille, vd och koncernchef för Lindex.
Han är inte oroad över vårens försäljning, utan anser att det är en effekt av att inte ha för stora volymer i butikerna. En strategi som minskat kostnaderna för marknadsföring och behovet av reor.
Trots den minskade försäljningen är resultat efter skatt 73 miljoner kronor, jämfört med en förlust på 8 miljoner samma period förra året. Sparkvasten inom koncernen har också resulterat i minskade kostnader
och en rörelsemarginal som ökat från 8,1 procent från 0,1 procent.
Under det tredje kvartalet öppnade Lindex två nya butiker i Sverige och en i Norge. Förlusterna i Tyskland fortsatte att minska, vårens förlust blev 11 miljoner kronor jämfört med 34 miljoner förra våren.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons