TakoUppassare à la New York på toa inte det vi helst vill ha

Målgruppen är partyfixad Östermalmspublik. Men trots exklusiv inredning uteblir lyxkänslan på Stockholms nya asiatiska festkrog. SvD Krogguiden upplever att maten är för dyr och servicen för ojämn för att de ska återvända till Tako.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Förra vintern skrev vi om nytillskottet Kasai på Linnégatan som serverar asiatiska smaker till höga priser och med en partyfixad Östermalmspublik som målgrupp. Det gångna året har den asiatiska trenden förstärkts med allt från den elegantare Kinakrogen Tong på Hornsgatan till tjusiga Mr Voon på Smålandsgatan. Nu är det Tako som ska adderas till Stockholms lyxasiatiska krogkarta.

Bakom Tako står Stockholms krogbolag, som även äger Vassa Eggen, Tennstopet, Kommendören och nya Haga Bottega. Matmässigt tämligen olika ställen. På Tako, som betyder bläckfisk eller drake på japanska, är det en västerländsk tappning av det japanska och koreanska köket som gäller.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons