”Unni försörjer sig på förtal”

DEN UTPEKADES VERSION Författaren Unni Drougges nya roman, om ett stormigt förhållande med mannen Niclas, har den senaste tiden utlöst ett häftigt meningsutbyte i flera medier och ­blivit en offentlig angelägenhet. På SvD Brännpunkt den 27 november framförde Unni Drougge på nytt allvarliga anklagelser mot honom. Här går den utpekade Niclas Salomonsson, ­litterär agent, i svaromål och ger sin version av det sjuåriga förhållandet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Så var det dags igen för en ny hämndbok av Unni Drougge. Den tredje i ordningen. Den som lämnade henne den här gången var alltså jag. Och som alla uppföljare skall den senaste i serien helst vara värre än den förra och i Unnis fall måste den innehålla ännu fler absurditeter för att få medieutrymme och sälja böcker.

Den här gången har hon således gjort en ”The Best of”-utgåva. I första boken var det en kille som misshandlade henne fysiskt. I den andra var det en kille som misshandlade henne sexuellt. Det tredje kräket – det vill säga jag, ”The Best of”-utgåvan – har för att överträffa sina två föregångare, fått misshandla henne såväl fysiskt och psykiskt som sexuellt.

Annons
Annons
Annons